Cafe van de Ven

activiteiten

planning

middag

avond

bijzonderheden

Woensdag 29/7

12.30-13.30 Gratis lunch

15.00 Hein en Niek gaan het dak op

Jelloo band, verzoek-nummers kunnen geappt worden naar Hein en Niek

Verplichte opgave voor de lunch via: cafevandeven@hetnet.nl

Donderdag 30/7

14.30-16.30 Optreden van

The Attic

terras


Vrijdag 31/7


19.30 Hollandse avond/Oranje avond


Zaterdag 1/8

Joep W. loopt vanaf Roermond, via Casteren naar Vessem (dit was Scherpenheuvel,maar wegens Coronamaatregelen in België gewijzigd)

Rens en Roel S fietsen 1.5 keer deze afstand

Kinderactivitiet, mmv Jong Nederland

19.30 Karaoke


Zondag 2/8

10-12 start motortoertocht.

Solidair met Hein en Niek op het dak.gpx

Spelletjesmiddag

18.00 uur spijkerslaan

Graag opgeven voor motortoertocht via:cafevandeven@hetnet.nl

Opgeven voor spijkerslaan kan vanaf nu:

cafevandeven@hetnet.nl of bij Lianne

Maandag 3/8


20.00 fietsronde Vessem

Wie o wie fiets het snelst met welke fiets??

Dinsdag 4/8


19.30 Foute bingo,

met mooie prijzen


Woensdag 5/8


Lang gras voetballen, voetbalspel

Army Party


Donderdag 6/8

15.00 uur: De 192 uur van Tinus

’70 party

Mmv Wil Wouters, vanaf 14.30 uur

Vrijdag 7/8


19.30 Duitse avond/ Jelloo band

Duitse worst verzorgd door Poedelvrees

Zaterdag 8/8

Jong Nederland activiteit

19.30 Foute party, veiling shirts en andere dak-zit-attributen


Zondag

11.30 akoestisch optreden Deanne Huigen en gitarist Willem Kerpel

15.00 Kom van dat dak afMmv Hul Nest Jansen

Een goed idee zit op een terrasje

Enkele weken terug, op een zonnige zondag zaten een aantal mensen op het terras te praten over het dakzitten van Tinus van Heijst. Op een gegeven moment hadden ze het erover, dat het plat dak boven mijn veranda een superlocatie zou zijn voor dak te zitten. Bovendien maken Covid-19 maatregelen het moeilijk om naar het buitenland op vakantie te gaan. Misschien zouden ze daar hun vakantie door kunnen brengen.

Van het een kwam het ander. Allerlei wilde ideeën ontstonden. Maar de kern van het verhaal was, dat Hein van de Pas en Niek van Rooij het leuk zouden vinden om het Vessems record dak zitten van Tinus van Heijst te verbreken.

Na overleg met Tinus was duidelijk, dat het belangrijk was, dat er een goed doel aan verbonden zou worden. Dan zit je niet alleen op het dak, maar is het zinvol. Dit stelden ze aan mij voor en ik vroeg of ik een voorstel mocht doen.

Mijn broer was enkele dagen eerder overleden, als gevolg van een progressieve spierziekte. Dit wilde ik inbrengen. Zowel Niek als Hein vonden dit een goed idee, echt zonder aarzeling. Zeker ook omdat iedereen Nico de Koning en Jan van de Biggelaar in Vessem kent. Er zijn al mensen benaderd, die onderzoek naar progressieve spierziekten doen. Hier willen we de opbrengst aan gaan schenken.

Nu een goed doel gevonden, dus tijd voor actie. Hein had al twee mooie rode stoelen in Apeldoorn gevonden via Marktplaats. Deze stoelen hebben Hein en Niek opgehaald. Er wordt overleg gepleegd met de gemeente, wat wel en niet mag. Vaesheimer Bode word op de hoogte gesteld, ook Eindhovens Dagblad. Verzorgers melden zich spontaan aan. Er wordt naar eisen gekeken, waaraan het moet voldoen. Onder andere 2 keer 5 minuten per dag mag er maximaal van de stoel afgeweken worden. Minimaal 1 bil moet op de stoel blijven. Een steek en urinaal moeten geregeld worden. Een overkapping (parasol) moet er zijn. Alles moet op de veranda komen, dus verreiker geregeld. Emy Liebregts maakt een mooie flyer. Verzorgers moeten bij Hein en Niek kunnen komen en zorgen dat er niets gebeurd. Er zou er maar eentje gaan slaapwandelen. Ook moeten we op zoek gaan naar sponsoren. Dus bij deze.

Gelukkig had ik al een terras mogelijkheid geregeld op het kermisterrein. Vanaf hier kan je Niek en Hein zien zitten. We willen (als de gemeente het goed vind) tijdens de dagen van Hein en Niek zitten een en ander organiseren op het kermisterrein. In het verleden heeft daar een waterbak gestaan. Dit is een van de mogelijkheden. Misschien jaren 70 party organiseren, omdat Tinus in 1975 8 dagen op het dak bij de Donk zat. We zullen nog wel een terrasje meer moeten pakken voor ideeën, maar houd je brievenbus in de gaten, we kondigen het nog aan. Natuurlijk zijn we op dit moment nog afhankelijk van de gemeente wat wel en niet mag.

Een belangrijk punt is natuurlijk het goede doel. Er wordt geprobeerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek naar progressieve spierziektes. Er kan natuurlijk gewoon geld gegeven worden, maar er zijn ook mogelijkheden om een optelsom te maken. De eerst dag € x, de tweede dag 2€x, de derde dag 3€x enzovoort. Ikzelf heb gezegd, dat een percentage van de verkoop opbrengst gestort zal worden. Alles is welkom en zal verwerkt worden. Er mogen natuurlijk ook spandoeken opgehangen worden (tegen betaling) en ideeën zijn natuurlijk altijd welkom. Ook al komen ze niet van een terrasje vandaan.

We zitten nog vol ideeën, veel kunnen verwerkelijkt worden, helaas niet alles. We proberen u op de hoogte te houden, dit kan onder andere via de website van Cafevandeven.nl.

We moeten nog kijken wat precies mag en wij, Hein, Niek, verzorgers en ik, hopen dat we een mooi geldbedrag over kunnen maken voor onderzoek. Zodat er meer mensen betere mogelijkheden krijgen. Vooral als ze , zoals mijn broer Pieter zei: het verkeerde lotje getrokken hebben(=ziek worden).

Tinus wenst iedereen veel succes.

Belangrijke data:

Woensdagmiddag 29 juli 15.00 uur: Installeren Hein en Niek

Zondagmiddag 9 augustus: 15.00 uur: Vertrek van het dak (hopen we)

/dakzitten-voor-als